+31 6 14 890 474

Diversity matters

Leve de verschillen!

Verschillen tussen mensen leren zien en die diversiteit benutten is dé kritische succesfactor voor organisaties. Het leren kennen van de kwaliteiten en beperkingen van onszelf en de anderen helpt ons toe te passen wat elk kind van acht u kan vertellen: met zeven spitsen win je de wedstrijd niet!

Dat weet u ook, maar wist u ook dat mensen andersdenkenden stelselmatig minder beoordelen en niet werven en selecteren? En dat degenen die het meest afwijken van het teamprofiel eerder ziek worden en het eerst vertrekken?

Diversity Matters is specialist in diversiteit. Zowel individuele trajecten, teamtrainingen, teamcoaching als een diversiteitscan voor de hele organisatie en het implementeren in de strategie.

Diversity Matters is een onderdeel van Het Consulaat, waaraan ik verbonden ben als trainer en coach. We gebruiken het gedachtengoed van Belbin teamrollen om teams en individuen beter te laten functioneren.

Over de rol van diversiteit bij solliciteren schreef ik een artikel voor HR Rendement met de titel “Eenheid in verscheidenheid” .

Geef een reactie