Ik inspireer mensen graag een volgende stap op hun ontwikkelingspad te zetten.

Dat is wat mij drijft en waarvoor ik iedere dag graag opsta. Ik doe dit als coach en dan in het bijzonder voor hoogbegaafden, als teamrolexpert en als dialoogtrainer en -begeleider.

Bij al deze activiteiten staat het aandachtig luisteren en het onderzoeken van persoonlijke ervaringen centraal. Een ontdekkingstocht naar wat nog niet gezegd wordt en wat je nog niet onder woorden kunt brengen, maar wat je wel kan helpen jezelf en de ander beter te begrijpen.
Het is mijn passie om deel te nemen aan deze ontdekkingstochten en waar nodig te begeleiden. Dat ik een tijdje meereis in je gedachtenwereld om te helpen verhelderen.

Biografie

In mijn werkzame leven ben ik – eerst onbewust en later bewust – steeds op zoek naar dat wat niet gezegd wordt. De onderstroom in de organisatie. Om vervolgens met deze kennis de organisatie soepeler te laten lopen, zodat mensen tot hun recht komen en het met elkaar naar hun zin hebben. Als dat lukt gaan de productiviteit, de resultaten en de kwaliteit ervan haast vanzelf met sprongen omhoog. Dat voor elkaar krijgen is een belangrijke drijfveer voor me.

Ik ben in Amsterdam geboren (1970) en opgegroeid. Van mijn 16de tot mijn 18de ging ik naar een United World College; een school waar de kracht van diversiteit, het besef van gelijkwaardigheid en persoonlijke verantwoordelijkheid (leiderschap) centraal staan. Dat zijn belangrijke vormende jaren geweest.

Na een rechtenstudie ben ik bij de gemeentelijke overheid gaan werken. In de achttien jaar dat ik bij gemeenten werkte, werd ik steeds aangetrokken door ontwikkelings- en transformatievraagstukken. Individuele ontwikkeling, teams, afdelingen en organisaties als geheel. Daar heb ik vervolgens vanaf 2010 mijn werk van gemaakt. Eerst bij Het Consulaat, toen als zelfstandige en sinds 2017 in de maatschap Spirit of the Age, samen met Olga Plokhooij en Femke Zwaal.

Ik heb me geschoold in dialoogbegeleiding, bemiddeling, coaching, teamrolmanagement, focusing, authentiek leiderschap en verandermanagement. En om grip te krijgen op de complexiteit werk ik nu graag met systemische benadering van vraagstukken om patronen en verbanden te leren zien en begrijpen.

De laatste jaren ben ik steeds dichterbij mijn missie in het leven aan te komen. Ik merk dat waar het mij uiteindelijk om gaat is plekken te creëren waar mensen helemaal zichzelf kunnen zijn, kunnen opladen en herstellen, om vanuit die plek weer de wereld in te gaan. Ik noem dat het creëren van oplaadplekken en ben bezig alles wat ik daarover heb ontdekt in een samenhangend verhaal bijeen te brengen. Binnenkort (voorjaar 2020) zal ik dat publiceren.

 

Naast mijn professionele leven ben ik vriendin van Erik en moeder van Florien (1997) en Emy (2003). Ik woon sinds 2014 afwisselend in Amsterdam en Frankfurt am Main (DE).
Ik vind het heerlijk om te lezen, maak graag websites en houd van (blog) schrijven.