Het initiatief om mensen die net als jij snel, sensitief, autonoom en creatief zijn, met elkaar in contact te brengen, werpt vruchten af. De afgelopen jaren organiseerden we al voor diverse groepen reeksen van 3 dialoogavonden waarbij we in gesprek gingen over thema’s gerelateerd aan hoogbegaafdheid.

Tijdens de avonden in een huiselijke setting maken we kennis met elkaar, doen we iets creatiefs, waarbij we even uit het normale denken komen en gaan daarna met elkaar in dialoog. Onder dialoog verstaan we een onderzoekend gesprek waarbij we via het delen van persoonlijke ervaringen en het aandachtig luisteren naar elkaar, samen nieuwe inzichten verwerven.

We hebben gemerkt dat de deelnemers erg blij zijn met dit soort contact. “Herkenning”, “verrassend”, “inspirerend”, “erkenning geeft rust”. Mensen voelen zich nog wel ‘anders’, maar minder alleen daarin. Omdat ze ontdekken dat er meer mensen zijn die denken, voelen en ervaren zoals zij.

Een groot deel van de deelnemers komt na de reeks van avonden zelf-georganiseerd bij elkaar. Bijvoorbeeld om verder met elkaar in gesprek te gaan, want het aantal te onderzoeken thema’s is groter dan 3.

Kracht van de groep

De bedoeling van de avonden is allereerst het ontmoeten van ‘peers’. Het is boeiend om elkáár te inspireren door de collectieve intelligentie van een groep aan te spreken over een vraagstuk dat ons bezighoudt. Mogelijke onderwerpen zijn: Hoe is het om hoogbegaafd te zijn? Wat betekent het om veelzijdig te zijn? Het wel/niet aangaan van mijn eigen hoogbegaafdheid? Hoe ga ik om met oordelen (over anderen)? Hoe kunnen we onze hoogbegaafdheid benutten? Hoe zorg ik goed voor mezelf? Welke methodieken heb ik ontwikkeld om mezelf aan te sturen? Hoe werkt jouw hoofd?

Dialoog

Het voeren van dit soort gesprekken – dialoog – is ons vak. Het mooie van dialoog is dat het niet alleen nieuwe inzichten oplevert omdat het stimuleert samen te denken, maar mensen ook op een dieper niveau met elkaar verbindt. Dit komt doordat het uitwisselen van persoonlijke ervaringen – in plaats van meningen – centraal staat.

Partnerschap

Renate van der Veen en Hildi Glastra van Loon van deDNKRS organiseren deze avonden samen. Renate is coach voor hoogbegaafde volwassenen, dialoogbegeleider en -trainer. Hildi is trainer, coach en beeldend therapeut voor hoogbegaafde kinderen en jong volwassenen.

Data voor een nieuwe reeks

Je kunt je aanmelden voor een nieuwe reeks van 3 avonden die start op dinsdag 16 november 2021. De tweede en derde avond plannen we samen.

Mocht je interesse hebben in een nieuwe reeks, dan kun je dat kenbaar maken via dit formulier. Zodra er 5 geïnteresseerden zijn, starten we een nieuwe groep.

De kosten voor drie avonden bedragen 240 euro (inclusief BTW, koffie, thee, lekkers).

Heb je vragen, mail, app of bel ons dan. Renate van der Veen (06-14 890 474) en Hildi Glastra van Loon (06-36 263 175)

Je kunt je ook aanmelden voor een nieuwsbrief die ik zonder regelmaat rondstuur naar mensen die geïnteresseerd zijn in ontmoetingen rond hoogbegaafdheid. Via deze nieuwsbrief hoor je als eerste nieuwe data voor dialoogavonden.