Tijdens de ontmoetingsavonden voor hoogbegaafde volwassenen blijkt hoe waardevol het is om gelijkgestemden te ontmoeten. Tijdens drie avonden gaan we in dialoog over hoe het is om hoogbegaafd te zijn.

Een dialoog onderscheidt zich van andere gesprekken doordat je samen een vraag onderzoekt. En daarvoor ga je als het ware naast elkaar staan. Door aandachtig te luisteren, ervaringen te delen en te reflecteren op de inzichten, ontstaat respect voor elkaars ideeën en ervaringen. Het interessante van dialoog is dat het niet alleen nieuwe inzichten oplevert, maar mensen ook op een dieper niveau met elkaar verbindt. Dit komt doordat het uitwisselen van persoonlijke ervaringen – in plaats van meningen – centraal staat. Een bijzondere ervaring die zo nu en dan ook emoties oproept, maar bovenal energie en herkenning geeft.

Naast denken is er ruimte voor doen in de vorm van korte beeldende activiteiten. Zo ben je niet alleen in je hoofd bezig, maar ook met je handen. We werken dan met verschillende materialen.

Renate van der Veen en Hildi Glastra van Loon begeleiden de avonden. Renate coach hoogbegaafde volwassenen en traint mensen die dialoogbegeleider willen worden en begeleidt graag dialogen. Hildi is naast specialist hoogbegaafdheid, een ervaren trainer, coach en beeldend therapeut voor hoogbegaafde kinderen en jongvolwassenen. Daarnaast is zij dialoogbegeleider in het onderwijs en coacht zij graag leerkrachten.

Praktische informatie

  • Een groep van ten minste zes geïnteresseerden
  • Drie avonden van 19.30 tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur
  • Eerstvolgende reeks: dinsdagavonden op 10 september, 1 oktober en 5 november [nog 2 plekken beschikbaar].
  • Elke avond een ander onderwerp
  • IJburglaan 1556, Amsterdam. Na 19.00 uur kun je hier gratis parkeren.
  • Meld je voor de nieuwsbrief aan dan hoor je nieuwe data als eerste.
  • Het tarief voor drie bijeenkomsten is 210 euro inclusief btw, thee, koffie en wat lekkers (of als je krap bij kas zit een passend bedrag dat je hiervoor over hebt).