rvv_teamroltrainerMensen gedragen zich in teams op verschillende manieren maar wel volgens negen teamrolpatronen, blijkt uit diepgaand en langdurig onderzoek van Meredith Belbin.

Teamrollen zijn daardoor een nuttige, leuke en toegankelijke manier om interactie tussen mensen te begrijpen.
Het helpt je te snappen hoe je zelf je teamrollen inzet (iedereen heeft gemiddeld drie authentieke rollen), hoe andere mensen dat doen en welk effect dat kan hebben op samenwerking.
De reden dat teamrollen mijn hart hebben gestolen is dat het een manier is om gedrag vrij goed te voorspellen en omdat het lekker praktisch en toegankelijk is.

Ik zet het teamrolmodel in voor:

  • individuele coachingsvraagstukken;
  • het verbeteren van samenwerking in duo’s en teams;
  • het bepalen van geschiktheid voor taken en functies.

Ervaringen van klanten over de individuele teamcoachingsgesprekken

Op een aandachtige manier weet Renate de teamrollentest om te zetten in een persoonlijk adviesgesprek waardoor ik een nieuwe frisse blik kreeg op mijn eigen gedrag en mijn behoefte in een team. (Olga)

Als specialist herkend en gezien worden plaatst mijn levenslange balanceer act tussen graag erbij willen horen en mijn buitenbeentjes-schap willen koesteren in perspectief. Voor mij persoonlijk een opluchting. Misschien voor het Belbin model een illustratie van de kracht: alles mag er zijn en niets is intrinsiek van meer of minder waarde. Het gaat om de som der delen. (Sanne)

Alsof we samen naar een schilderij keken, respectvol, onderzoekend, bewonderend. Hoe langer we er naar keken, hoe meer we ontdekten. Dat schilderij, dat was ik. (Femke)

Een liefdevolle helpende handreiking om mijn rol, bijdrage en aansluiting in teams helderder te krijgen. (Karin)

12998 Accredited-DARK BLUE-HIGH RES

Meer weten?

Ter kennismaking bied ik een korte en krachtige teamrol coaching aan. Dat bestaat uit:
– Teamrollen testserie maken;
– Een vraag die je bezighoudt formuleren;
– Een gesprek (1,5 uur) waarin we ingaan op de uitkomsten van je teamroltest om je interactie met anderen beter te begrijpen. Dit doen we aan de hand van je concrete vraag.

Een indringende kennismaking en beslist een stap vooruit op je ontwikkelingspad!
Prijs EUR 250 (testen, testenanalyse en gesprek)

Of stuur me je vraag of opmerking:

World=U

World=U

Ben jij een bewuste wereldburger?

Lees meer
Teamrolgilde

Teamrolgilde

Teams werken beter samen en presteren beter als ze goed gebruik weten te maken van de verschillende teamrollen van hun deelnemers

Lees meer