Al acht dagen gaat om 6.20 uur de waterkoker aan. Een litertje of twee kokend water in een emmer, wat koud water erbij en dan poedelen. Ouderwets met een washandje wassen we ons een voor een, waarna we de emmer over ons uitgieten. Nooit geweten hoe heerlijk het is om een emmer warm water over je uitgestort te krijgen.
Maar onderliggend groeit de frustratie over een cv-ketel die al acht dagen stuk is. Vorige week ging het nog omdat het zacht herfstweer was, maar deze week is het ineens een stuk kouder met een gure wind.
Als het te koud wordt, zet ik de oven even aan om de temperatuur in de huiskamer weer naar de 17,5 graden te brengen. Vandaag ben ik maar in ons kleinste kamertje gaan zitten met de computer en alle lampen aan, want die geven warmte af. Ik zit op een schapenvacht, heb vele laagjes kleren aan en een heel groot wollen vest. Het is nu bijna gerieflijk te noemen.
Gelukkig kwam net het telefoontje dat de expert-van-alle-experts op weg is naar Amsterdam. Ben benieuwd of hij de cv-ketel vanmiddag weer aan de praat krijgt.

3 Reacties
  1. Er is weer warmte. De ketel hoest als een oude hond, maar hij doet ‘t!

  2. nb: wollen onder- en bovengoed doet wonderen en is tegenwoordig ook hip!
    http://www.icebreaker.com/site/catalog/search.html?flag=Underwear&gender=Woman

  3. én? is het gelukt?

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.