De afgelopen maand las ik de roman Hogere Machten van Joost de Vries. Ik heb er erg van genoten, vooral door de twee hoofdpersonen die zo virtuoos waren in het gesprek, zonder dat het ‘high brow’ werd. De verbeeldingskracht, het absurdisme, het associatief vermogen. Ik twijfel er niet aan dat deze personages hoogbegaafd zijn. Net als Joost de Vries overigens (Podcast BoekenFM). 

Ik bedacht me hoe interessant en leuk het zou zijn om een lijst te maken met literatuur waarin hoogbegaafde personages een (grote) rol spelen. Ter inspiratie, identificatie, herkenning, whatever.

Dus als je meteen aan een boek denkt bij deze vraag, laat het me dan weten. Dan maak ik op mijn website een lijst, zoals er nu al een is voor podcasts.  

Oproep

Mocht je graag literatuur lezen en er ook graag over willen uitwisselen, dan kunnen we een leesclub starten die met enige regelmaat bij elkaar komt  
Laat je het weten als je interesse hebt, want Rosanne en ik hebben daar wel oren naar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.