In het dorp Hengelo Gld waar ik sinds een jaar woon brandt een Wereldvredesvlam.
Deze brandt al vijf jaar in het midden van het dorp naast de Remigiuskerk.
Naast de vlam staat een boom en rond deze boom kun je wensen ophangen op kleurrijke kaartjes, zodat je iedere keer als je er langs komt op een vrolijke manier wordt herinnerd aan vrede.

De vlam is in het dorp gekomen op initiatief van een groep buurvrouwen, als symbool voor het belang van vrede, eenheid en vrijheid.

Omdat het nu internationale Vredesweek is, bezoeken we op dit moment scholen in en om het dorp om met leerlingen in groep 7 in gesprek te gaan over vrede. Een licht gesprek over waar je aan denkt bij vrede en een uitnodiging om ook een wens bij de boom op te hangen.

Ik maak sinds kort deel uit van de werkgroep Wereldvredesvlam, die dit organiseert. De vlam moet bijvoorbeeld twee keer per week worden bijgevuld met olie (tot nu toe dus al 500 keer!), zaterdag was er een lezing en nu dus de schoolbezoeken. Andere initiatieven in het dorp sluiten ook aan bij de vlam, zoals de wandelgroep Kevelaer, die de vlam meeneemt op pelgrimstocht en twee mannen die de vlam hebben meegenomen op de fiets naar de Noordkaap. En zo bouwen we aan een saamhorig en fijn dorp om in te wonen. Ieder op zijn eigen manier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.